Pritisnite enter da počnete pretragu.

Švajcarska ambasada raspisala konkurs za mlade srpske umetnike

Ambasada Švajcarske u Srbiji uputila je otvoren poziv mladim srpskim umetnicima da učestvuju na konkursu “Privatna vrednost”.

Na konkurs se mogu prijaviti umetnici i umetnice rođeni 1993. godine i kasnije sa stalnim boravkom na teritoriji Republike Srbije od najmanje tri godine.

Umetnička dela sa kojima apliciraju mogu biti: slike, fotografije, video-radovi, instalacije i skulpture (u zatvorenom prostoru i na otvorenom).

Do petoro odabranih će imati priliku da dobiju finansijsku podršku za realizaciju radova i učešće na kolektivnoj izložbi koja će biti realizovana od kraja juna do kraja jula 2019. u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu,

– U fokusu izložbe, u skladu sa kontinuitetom od prethodne godine, biće ‘Privatna vrednost’, ali je specifična tema na koju bi trebalo da odgovore učesnici i učesnice konkursa ‘Lično angažovanje’ – koje se može ispoljiti u različitim umetničkim oblicima – saopštili su iz Ambasade.

Oni koji budu izabrani da učestvuju na izložbi dobiće po 500 evra kao pomoć za pripremu radova. Među autorima i autorkama čiji radovi budu izloženi, stručni žiri će izabrati jednog umetnika ili umetnicu koji će biti dobitnik posebne nagrade od 2.000 evra. Takođe, radovi će, uz dozvolu autora i autorki, biti na aukciji tokom trajanja izložbe.

Prijave za konkurs “Privatna vrednost 2019” moraju biti poslate u PDF formatu maksimalne veličine 10 MB, koji treba da sadrži tri do pet radova, uključujući naslove, dimenzije i godinu nastanka dela. Dokument treba da sadrži i biografiju umetnika i motivaciono pismo (maksimalno 300 reči).

Neće biti prihvaćeni dropboks, wetransfer ili slični fajlovi.

Prijave se mogu poslati najkasnije do 1. marta 2019. na: [email protected]

Detalji u vezi sa otvorenim pozivom mogu se naći na zvaničnoj internet-stranici Ambasade Švajcarske u Beogradu.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *