Pritisnite enter da počnete pretragu.

PARSEC akcelerator: 2,5 miliona evra za inovativne ideje u oblastima hrane, energije i životne sredine

Institut BioSens nastavlja da podržava startape, mala i srednja preduzeća da svoje ideje pretvore u uspešan poslovni poduhvat

U četvrtak, 10. oktobra, od 18 do 20 časova, u Poslovnom inkubatoru Novi Sad biće predstavljen PARSEC akcelerator, namenjen startapima, malim i srednjim preduzećima sa inovativnim rešenjima koja će doprineti razvoju sektora hrane, energije i životne sredine. Konkurs je jedinstven i po tome što podržava vizionarske ideje koje uključuju nove pristupe zasnovane na satelitskim snimcima Zemlje (Earth Observation). Ovakvi snimci pružaju precizne podatke značajne za produktivno upravljanje resursima, proizvodnju i bezbednost hrane, kao i kontrolu zagađenja životne sredine. Dodatna vrednost PARSEC akceleratora jeste i to što potencijalni učesnici ne moraju imati iskustvo u svakoj od oblasti, već će se tokom programa udružiti u timove i dopunjujući se, zajednički raditi na ideji.  

Inovativni preduzetnici koji se kvalifikuju dobiće finansijsku podršku, a ukupan fond iznosi 2,5 miliona evra. 

 „U cilju osnaživanja startapa, malih i srednjih preduzeća, PARSEC akcelerator pruža i mentorstvo, pristup novim tehnologijama i tržištu, kao i mogućnost rada sa ekspertima iz različitih oblasti. Kao što satelitski snimci pružaju istraživačima na Institutu BioSens značajne informacije o stanju useva, tako se ovi podaci mogu iskoristiti u drugim sektorima, kao što su zaštita životne sredine i energija. Kako su tehnologije zasnovane na satelitskim snimcima Zemlje kompleksna oblast, Institut BioSens trudiće se da sve informacije o samom programu, načinu apliciranja i preuzimanju satelitskih snimaka učini dostupnim ljudima u regionu. Insitut BioSens postao je  partner Evropske svemirske agencije i regionalni distributer Sentinel satelitskih snimaka. “, kaže Staša Stojkov Rošić sa Instituta BioSens.

Prvi javni poziv za Parsec akcelerator je objavljen, a cilj predstavljanja akceleratora u Poslovnom inkubatoru jeste da se svi potencijalni učesnici upoznaju sa načinom konkurisanja, procesom selekcije, kriterijumima, kao i svim aktivnostima koje će biti organizovane u okviru akceleratora.  

S obzirom na ograničen broj mesta, svi zainteresovani koji žele da prisustvuju Danu otvorenih vrata Parsec akceleratora u Poslovnom inkubatoru, mogu se prijaviti na zvaničnoj stranici događaja. 

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *