Pritisnite enter da počnete pretragu.

Ovo su najpopularnije aplikacije za vreme pandemije

Prema najnovijem izveštaju analitičke kompanije App Annie, korisnici su trošili značajno više novca na aplikacije tokom prvog tromesečja ove godine. Ovo se naravno podudara sa COVID-19 pandemijom i povećanim korišćenjem mobilnih uređaja širom sveta.

Prosečno vreme provedeno u aplikacijama i igrama na Androidu poraslo je za oko 20 odsto na globalnom nivou u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Potrošači su preuzeli 31,5 milijardi aplikacija kombinovano tokom perioda januar-mart, na Play Store (22,5 milijardi) i App Store (devet milijardi) prodavnicama.

Najviše preuzimane aplikacije i za iOS i za Android, tokom prvog tromesečja, bile su TikTok, WhatsApp i Facebook, a slede ih Instagram i Facebook Messenger.

Facebook, WhatsApp i Facebook Messenger vodeći su po broju mesečno aktivnih korisnika, piše Benchmark.

Najviše su trošili korisnici iz SAD i Kine kada je u pitanju iOS platforma, dok su na Androidu najviše trošili korisnici iz Južne Koreje, Japana i SAD.

Ukupan novac, potrošen na obe platforme, iznosi 23,4 milijarde dolara. Od toga je 15 milijardi dolara potrošeno na iOS-u a 8,3 milijarde dolara na Androidu.

Pročitajte i: Broj korisnika Zoom aplikacije porastao za 151 odsto

Foto: Profimedia, Appannie.com/

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *