Pritisnite enter da počnete pretragu.

Novak Đoković i EXIT pozivaju na akciju: Izgradimo vrtiće zajedno!

Početak ovogodišnjeg EXIT festivala označio je i početak nove nacionalne humanitarne kampanje “Da i za mene bude mesta – izgradimo vrtiće zajedno” koju organizuju Fondacija Novak Đoković i Exit Fondacija, uz podršku RTS-a.

Za ovu namenu za sve korisnike domaćih mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cena poruke iznosi 100 dinara. Tim povodom, najbolji teniser sveta Novak Đoković je pozvao sve da podrže akciju prikupljanja pomoći za predškolske ustanove na teritoriji cele zemlje.

Zamolio bih vas da podržite zajedničku kampanju Fondacije Novak Đoković i EXIT Fondacije kako bi izgradili što više vrtića u Srbiji sa ciljem da za svako dete ima mesta i da svi mališani imaju pristup predškolskom obrazovanju. Pošaljite poruku na 2205 ili donirajte preko paypal.me/novakfdn. Hvala vam puno na podršci! – poručio je Novak Đoković.  

Osnivač Exita, Dušan Kovačević, naveo je da ga raduje što je i ova akcija namenjena najmlađima:
– Nakon uspešno završene velike dobrotvorne akcije „Asovi za decu”, koja je rezultirala izgradnjom  kliničkog odeljenja za decu obolelu od raka u Nišu i kupovinom najmodernijeg ultrazvučnog aparata za vantelesnu oplodnju za bolnicu u Užicu, nastavljamo da radimo na stvaranju lepšeg i bezbrižnijeg detinjstva za svu decu. Srećan sam što smo na tom putu se prepoznali i što je naša fondacija udružila snage sa fondacijom najvećeg svetskog sportiste koji je pozitivan uzor za mlade, i to ne samo u svetu sportu, i ne samo kod nas, već mnogo, mnogo šire – poručuje Kovačević. 

Prvi cilj na ovom putu je da se prikupi 18.450.000 dinara za rekonstrukciju i dogradnju vrtića „Lasta“ u naselju Čenej u Novom Sadu, koji trenutno pohađa 88 dece.

– Plan nam je da, zajedno sa Exit Fondacijom i uz pomoć svih donatora kampanje, adaptiramo postojeći objekat i proširimo kapacitete za novih 160 m2 čime ćemo stvoriti uslove za prijem većeg broja mališana. Međutim, ovo je samo početak naše saradnje. Simbolično prvu zajedničku akciju sa Exit fondacijom počinjemo na dan otvaranja festivala, a naše partnerstvo kreće upravo iz Novog Sada, gde su inače liste čekanja za vrtiće velike. Verujem da ćemo zajedno uspeti da podignemo svest o ovoj temi i uradimo konkretne stvari kako bi što više dece dobilo adekvatan prostor za učenje i igru. Fondacija Novak Đoković već ima veliko iskustvo iz oblasti ranog razvoja i predškolskog obrazovanja, a u projekte ove vrste do sad smo uložili više od 11 miliona evra – rekla je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

Da za sve naše mališane bude mesta pošaljite poruku na 2205 ili donirajte preko paypal.me/novakfdn.

Budi deo Viber Original zajednice

2 thoughts on “Novak Đoković i EXIT pozivaju na akciju: Izgradimo vrtiće zajedno!”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *