Pritisnite enter da počnete pretragu.

Nedelja mode u Milanu prvi put u istoriji održana online

Prvi put u istoriji u Milanu je održana digitalna nedelja mode. Fashion Week je posvećen muškoj modi kao i pre-kolekcijama za žene, proleće/leto 2021. Razlog ovom izuzetku je koronavirus.

Ovogodišnja Nedelja mode u Milanu nosila je naziv “Milano Digital Fashion Week July Issue”. Četiri puna dana dostupna 24 sata dnevno, raznovrsna i bogata dešavanjima, ali opet, kako mnogi kažu „nije to to“.

Nacionalna komora italijanske mode odlučila je da ne otkaže mušku nedelju mode zbog pandemije već da je preseli na internet.

Ovo je prvi put u istoriji da se čitave kolekcije predstavljaju online: sastanci, događaji, performansi, kulturna dešavanja, piše RTS.

Program predviđa filmove, izveštaje iza bine i još druge razne sadržaje između realnog i digitalnog. Takođe će biti moguće prisustvovati dvema modnim revijama „uživo“.

Pročitajte i: Korona promenila i svet mode: Kolekcije će ubuduće biti inspirisane klasičnom muzikom

Svaka modna kuća je svoju kolekciju predstavila na platformi koja je posvećena revijama online. Takođe, revije je bilo moguće gledati i putem društvenih mreža.

U samom Milanu bili su postavljeni monitori kod Duoma, na Trgu San Babila, a neke od lokacija su Korso Garibaldi 16, Korso Venecija, largo Sugusto, via Vetra, via de Amićis, via San Kalimero.

Neki od brednova su imali i revije u direktnom prenosu samo za odabrane poput kuće „Etro“ i brenda „Dolce and Gabbana“.

Na ovoj digitalnoj nedelji mode izostao je Đorđo Armani koji je najavio da neće učestvovati već da će kolekciju za ženu proleće/leto 2021. predstaviti u septembru 2020. Slično će učiniti i Fendi 22. septembra u Rimu anticipirajući tako i otvaranje Milanske nedelje mode u svojoj uobičajenoj formi. Nema ni brenda „Versace“ koji takođe čeka septembar.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *