Pritisnite enter da počnete pretragu.

Zbog korone se pojavilo novo zanimanje

Pijace na otvorenom u Italiji otvorile su se nakon dva meseca pauze i ova kategorija trgovaca pretrpela je ogromne ekonomske gubitke.

Za sada se prodaja ograničava samo na namirnice jer “Faza dva” u Italiji podrazumeva postepeno i eksperimentalno otvaranje.

Tezge moraju da budu udaljene i po dva i po metra, na pijace imaju pristup osobe kojima se prvo meri temperatura i moraju imati maske i rukavice koje, ukoliko nemaju, dobijaju na licu mesta.

Od ukupno 94 normalno aktivne pijace u Milanu otvoreno je 26. Otvaranjem pijaca uvedena je nova figura – kovid menadžer, prenosi RTS.

Njegov zadatak u prethodnim danima bio je planiranje i organizacija aktivnosti. Od sada je prisutan na licu mesta gde kontroliše poštovanje svih propisa i mera bezbednosti.

To je novo zanimanje nastalo u vreme epidemije koronavirusa.

“Faza dva” u Italiji predvidela je uvođenje ove nove figure koja na pijacama treba da odredi koliko osoba sme da bude prisutno na tom mestu (broj prodavaca, broj tezgi), meri se distanca, raspoređuju se tezge, utvrđuju se ulasci i izlasci…

Ukratko, kovid menadžer je koordinator koji nadgleda da se na italijanskim pijacama sve obavlja kako je predviđeno propisima.

Kovid menadžer je i osoba kojoj se obraćaju trgovci ako dolazi do bilo kakvog problema, nekih kritičnih situacija, a tu su i za svaku primedbu ili pitanje.

Pročitajte i: Roboti zaduženi za držanje distance u parkovima

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *