Pritisnite enter da počnete pretragu.

Kakva je hrana budućnosti?

Proizvodnja hrane je već godinama pod lupom organizacija i pojedinaca zbog veoma značajnog uticaja na degradaciju životne sredine – povećavanje emisije gasova sa efektom staklene bašte, krčenje šuma radi stvaranja novih površina, intenzivna upotreba vode i energije.

Pored toga, prskanje voća i povrća, dodavanje hemijskih aditiva i šećera, pa čak i genetske modifikacije čine da hrana bude jedan od izvora srčanih bolesti, dijabetesa, gojaznosti i drugih brojnih oboljenja.

Zbog toga, hajde da saznamo koje su alternative postojećem sistemu ishrane, poput prelaska na celovitu biljnu ishranu, kao i u kom pravcu je potrebno da promenimo lanac proizvodnje namirnica kako bi hrana budućnosti bila uzgajana i konzumirana na zdrav i održiv način.

Panel “Hrana budućnosti” biće održan u četvrtak, 17. oktobra od 17:30 časova u Sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Panelisti su dr Jordan Aleksić, Predsednik saveta fakulteta za primenjenu ekologiju Futura, Bojana Bogojević, UN akreditovani edukator za klimatske promene, dr Ljiljana Bibić Bajić, primarijus profesor, specijalista interne medicine, Saša Đorđević, kompanija BEYOND doo iz Niša. Moderator je Jelena Malenović, autorka bloga „Spice and Sunshine“.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *