Pritisnite enter da počnete pretragu.

Direktor Tvitera donirao milijardu dolara za borbu protiv korona virusa

Džej Dorsi, generalni direktor i osnivač Tvitera, objavio je da će donirati 1 milijardu dolara za borbu protiv korona virusa. To je ujedno i najveća donacija koju je neki pojedinac izdvojio tokom pandemije.

Direktor Tvitera i Skvera tako će nešto više od četvrtine svog ukupnog bogatstva prebaciti u humanitarni fond Start Small, a nakon što ovaj virus bude pobeđen, ostatak sredstava i fokus njegove inicijative biće zdravlje i obrazovanje devojčica, kao i univerzalni osnovni dohodak.

– Zašto baš UBI (Universal Basic Income) i zdravlje i obrazovanje devojčica? Zato što verujem da su to najbolja dugoročna rešenja za egzistencijalne probleme sa kojima se suočava svet – napisao je Džek Dorsi u tvitu.

Osim toga, on je učinio još jednu veoma neočekivanu stvar, ali važnu zarad transparentnosti – sve donacije pratiće se preko javnog Google Sheet dokumenta.

Tu se može videti da je 100.000 dolara već prebačeno u američki Fond za hranu, organizaciju koju su osnovali Loren Pauel Džobs i Leonardo DiKaprio.

Pročitaj i: Leonardo DiKaprio ekskluzivno za Original: Ne gubim nadu za spas planete!

Ostali najveći donatori za borbu protiv korona virusa su, između ostalog, Bil i Melinda Gejts, koji su do sada izdvojili 100 miliona dolara.

Autor: Original
Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *