Pritisnite enter da počnete pretragu.

BeGeVege festival na Dorćol Platzu 12. i 13. oktobra

Tokom drugog vikenda u oktobru, u periodu od 10 do 22h, na Dorćol Platzu održaće se BeGeVege festival.

BeGeVege festival je nastao pre 5 godina kao inicijativa grupe ljudi iz Udruženja Sloboda za životinje koji su osetili potrebu da prošire priču o mogućnosti da živimo život u kojem ni jedno biće ne mora da strada da bismo mi imali zdrav i ispunjen život, i da bismo uživali u ukusnoj hrani.

Naš cilj je da podstaknemo ljude da se menjaju na bolje! Jer ako menjamo sebe – menjamo svet. BeGeVege nije samo festival, već prozor u svet zdravijih, pametnijih, osećajnijih i svesnijih odluka i navika. Kome se svidi šta vidi kroz taj prozor, bićemo otvorena vrata u svet zdravlja i ljubavi.

Na festivalu će posetioci moći da probaju zdravu biljnu hranu (i ne, ne samo salate, već i burgere, vege ćevape, sirove torte, kolače, pite…), biće preko 30 izlagača i preko 100 proizvoda za degustaciju! Posetioci će moći da se upoznaju i sa ponudom prirodne kozmetike koja nije testirana na životinjama, nauče osnove prelaska na veganstvo, edukuju se o ekologiji i kako mogu da smanje svoj uticaj na zagađenje planete kroz zero waste, promenu ishrane, reciklažu…

Vidi i: Klimatski aktivisti zauzeli crveni tepih na filmskom festivalu u Veneciji

Predavanja će i ove godine držati stručnjaci u oblastima kojima se bavi festival. Mislav Skrepnik poznati fitness trener iz Zagreba koji je oformio organizaciju Snaga Bilja će govoriti o socijalnom aspektu veganstva i muževnosti. Ko želi da da svoj doprinos smanjenju zagađenja planete i nauči osnove zero waste, moći će da čuje na predavanju Anamarije Prgomet, ekološka preduzetnica iz Zagreba, a kako se pravi kućni kompost će nam reći će nam Milja Vuković, ekološka aktivistkinja. Matija Bilješković, nutricionista, će dati uvod u prelazak na biljnu ishranu. Posetioci će na predavanjima moći da saznaju i kako da čitaju deklaracije, koji su aditivi neutralni, a koju su štetni po naše zdravlje, koliko je bitna sterilizacija kućnih ljubimaca, kako da pomognemo napuštenim životinjama…

Ceo festival je ZERO WASTE (princip Nula Otpada) – koristimo iznova šta možemo, otpatke kompostiramo, a ono šta moramo da bacimo – bacamo u namenske kante za reciklažu.

Oba dana će od 20h biti projekcije dokumentarih filmova o veganstvu i ekologiji.

Sav prihod od festivala Udruženje koristi za pomoć životinjama i za kampanje podizanja svesti o empatiji prema svim životinjama.

ULAZ NA FESTIVAL JE SLOBODAN!

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *