Pritisnite enter da počnete pretragu.

Anketa pokazala: Američka deca žele da budu Youtube zvezde, kineska da odu u svemir

Nedavno sprovedena anketa među 3.000 mališana pokazala je da je u Americi i Velikoj Britaniji najpoželjnija “profesija” Youtube zvezda, daleko više nego astronaut, što je ipak prvi izbor u Kini.

Deca uzdrasta od 8 do 12 godina ispitivana su u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i u Kini, u čast 50-godišnjice Apolo 11 misije, koja je poslala prvog čoveka na Mesec.

U SAD i UK situacija je takva da bi čak trostruko više mališana pre izabralo karijeru vlogera nego astronauta, dok bi u Kini 56% dece radije istraživalo svemir, prenosi Biznis Insajder.

Nil Armstrong postao je idol klinaca kada je 20. jula 1969. postao prvi čovek koji je kročio na Mesec. Ali to je očigledno davna prošlost, bar ako je suditi prema nedavnoj anketi koju je sproveo Harris Poll u ime kompanije Lego

Naravno, ovo se ne odnosi na svu decu, ali predstavlja refleksiju trenda među Generacijom Z – npr. ove godine se 75.000 tinejdžera sa roditeljima pojavilo na ovogodišnjoj VidCon konferenciji o online videu, kako bi se družili sa omiljenim Youtuberima.

Autor: Original
Foto:
Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *