Pritisnite enter da počnete pretragu.

Android telefoni dobijaju ažuriranje za praćenje kontakata zaraženih koronavirusom

Google je potvrdio da će koristiti Play Services kako bi u Android telefone implementirao novu tehnologiju za praćenje kontakata onih koji su zaraženi koronavirusom.

Ovu tehnologiju Google i Apple zajedno prave, a biće kroz ažuriranja automatski dostupna svima koji imaju Android 6.0 ili noviji.

Već se dugo govori o tome, ali sve do sada nismo imali i zvaničnu potvrdu – ipak, Google je na sebe prihvatio ulogu “ubacivanja” tehnologije u sve Android uređaje.

Očekuje se da ovo bude učinjeno u dve etape: Prva će biti kroz ažuriranje u narednih mesec dana, a druga nekoliko meseci kasnije.

Međutim, postoji određen broj Android uređaja koji ne koriste Google Play Services, a tu spadaju kneski Android telefoni, kao i svi Huawei telefoni proizvedeni nakon zabrane, piše The Verge, a prenosi B92.

U takvim slučajevima, rešenje problema izgleda malo drugačije: Google namerava da objavi framework koji bi te kompanije mogle da iskoriste za kopiranje ove tehnologije za praćenje koju su Apple i Google napravili.

Ipa, Huawei, Xiaomi i ostale kineske kompanije (ili kineska vlada) imaće poslednju reč u tome da li žele da ubace ovaj sistem u telefone korisnika.

Pročitajte i: Klikom do braka: Zbog korone uveli online venčanje

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *