Pritisnite enter da počnete pretragu.

4.0 FEST: Prvi festival inovacija na tržištu rada

Prvi 4.0 FEST, inspirisan Industrijom 4.0, održava se u okviru prostora Art komune Dorćol (Dorćol Platz), Dobračina 59, Beograd, 4. i 5. oktobra ove godine od 11h do 23h.

Da li će nas sve zameniti roboti? Bez koga od nas će tržište lako, a koji poslovi će postati nezamenljivi? 4.0 FEST daje odgovore na ova, ali i na brojna druga pitanja i predstavlja pravila igre na tržištu rada u narednih pet kalendarskih godina – period relativno predvidiv sa stanovišta razvoja tehnologije.

Inicijalna ideja je da 4.0 FEST bude veliki i revolucionarni iskorak u informisanju i obrazovanju naše omladine. Kako se nedoumica oko izbora profesije i usmeravanja najpre sopstvene, a potom i sve ostale dece, redovno javlja shvatili smo da nikada nismo ozbiljno napravili projekciju, a ni studiju o tome šta ih očekuje u godinama kada oni završavaju svoje škole i kada definitivno ulaze u svet odraslih. 

4.0. FEST prestavlja početak kreiranja onoga što godinama nismo imali – zbornog mesta za informisanje mladih ljudi o tome šta ih čeka u bliskoj budućnosti. Koje su to tehnike kojima će morati da ovladaju kako bi bili aktivni i aktuelni na tržištu znanja? Koje su veštine i osobine potrebne za obavljanje delatnosti koje Industrija 4.0 zahteva? Koje su to profesije koje će nestati, koje nastati, a koje će zahtevati potpunu transformaciju? 

Učesnici festivala putem prezentacija u formi okruglog stola i u okviru festivalskih sektora prezentuju svim posetiocima spektar zanimanja i najtraženijih veština u okviru svoje grane privrede, a posetiocima biće omogućena razmena znanja i iskustava sa učesnicima festivala. Glas mladih i vodič kroz festival je sjajni mladi glumac Nikola Stanković. Večernji program festivala rezervisan je za muzičke nastupe i prezentacije zanimanja u okviru industrije zabave. Tokom dva festivalska dana nastupiće Goran Ferenc, elektro inženjer i izumitelj prve laserske harfe na našim prostorima, plesna grupa 2hot4stage, DJevi Aleksandar Bojović i Lea Davogić, dok će festival zatvoriti sjajni beogradski bend Irie FM.

Vidi i: Master 4.0: Novi programi u oblasti IT-a na srpskim državnim fakultetima

Na festivalu učestvuju RTS planeta, kao predstavnik medija budućnosti, Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu kao predstavnik STEM sektora, kompanija Asseco SEE kao predstavnik IT sektora, advokata Uroš Radenković kao predstavnik pravnog sektora, Bagel Bejgl (NVO Atina) kao predstavnik proizvodnje hrane budućnosti, Recan fondacija kao predstavnik ekološkog sektora, delegacija Evropske unije u Srbiji u okviru kampanje #EU za tebe, Portal Gaming World koji pomera granice u gejming industriji i Singidunum Univerzitet, a biće organizovan i sektor za osnovce u okviru kog će učestvovati izdavačka kuća JRJ Moj izdavač i KidHub. 

4.0 FEST otvara svim posetiocima zainteresovanim za promene na tržištu rada brojne mogućnosti i daje šansu da se relevantne informacije saznaju iz prve ruke!

Festival je realizovan uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnoloski razvoj, a ulaz je potpuno besplatan za sve aktivnosti!

Našu internet prezentaciju možete pogledati na: www.40fest.rs

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *