Pritisnite enter da počnete pretragu.

Šta sam naučila od bebice?

Gledala sam ga, posmatrala pokrete, pogled, njegove pokušaje, istrajnost, trud, zahteve… I shvatila koliko smo mi odrasli zaboravili osnove življenja, osnove radosti, osnove komunikacije, osnove iskazivanja osećanja a pre svega osnove brige O SEBI. Bebe su bića koje tačno znaju šta hoće, znaju kad je dosta, znaju kada nešto neće, ne znaju da lažu i pretvaraju se, jednostavno u trenutku kako se osećaju to i iskazuju zahtevaju, traže, pokazuju, žive u trenutku, žive SADA.

Pročitaj više

Da li je multitasking dobar način?

Imam osećaj da sam oduvek živela na način da me zanima više stvari odjednom, da sam radila na više stvari paralelno i da u trenutku dve različite misli mi padnu na pamet. Verujem da imamo bar 10 domaćih izraza za ova stanja, ali meni se sviđa reč multitasking, opisuje toliko toga u samo 12 slova. Da li je to dobro, šta mi je to donelo?

Pročitaj više

Da li postoje stilovi učenja?

Na temu stilova učenja (vizuelni, auditivni i kinestetički stil), postoje mnogi naučni članci i većina njih podržava ovu teoriju da oni postoje. Međutim nije naučno potvrđeno da ovi stilovi ‘rade’, da su primenjivi. Postoji dosta članaka koji se bave argumentvano i ekperimentalno opovrgavanjem ove teorije.

Pročitaj više