Pritisnite enter da počnete pretragu.

Fizičko vaspitanje u predškolskom uzrastu – veoma bitna stavka u dečijem razvoju

U osnovama programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3-7 godina polazi se od poštovanja detetove ličnosti i obaveznog prilagođavanja sadržaja dečijim mogućnostima. U predškolskom periodu, životna potreba deteta je igra koje se realizuje kroz kretanje.

Pročitaj više

Fitnes nije luksuz, već potreba

Svetska zdravstvena organizacija je utvrdila da savremen način života, koji se odlikuje visokim stepenom urbanizacije, tehnološkim razvojem poizvodnje, pored neospornog poboljšanja opštih životnih i radnih uslova, ima niz negativnih efekata po zdravlje i psihofizičku sposobnost ljudi.

Pročitaj više

Zvukom do unutrašnjeg sklada

Zvučna terapija je slučajno ušla u moj život. Nisam pre toga ništa znala o njoj. Momentalno je postala nezamenljiv oslonac na mom putu ka sebi i harmonizaciji mog unutrašnjeg stanja. Ono što je fascinanto je to da nije bitno da li neko veruje ili ne, jer zvuk “radi pa radi”.

Pročitaj više

Okolo dok riču zveri, čuj što šapću anđeli…

“Stihova iz čarobne pesme Marka Luisa, setih se sad kad pričamo o anđelima” – rekla mi je Tamara Tanacković dok smo razgovarale o njenom brendu Etera jewelry. Njen ručno rađen nakit (minđuše i ukrasi za kosu) u kome preovlađuje perje, ali i detalji od kristala i metala, kao i delovi ispleteni od voskiranog konca – ostavili su me bez daha kada sam ih videla na nekoliko žena na jednom seminaru kojem sam prisustvovala.

Pročitaj više