Pritisnite enter da počnete pretragu.

8 razloga zašto će Festival boja u Novom Sadu biti nezaboravan

Opens Festival boja pozivnica je Omladinske prestonice Evrope da na Međunarodni dan mladih, koji se obeležava sutra, 12. avgusta, mladi uzmu stvar u svoje ruke, svoju energiju i kreativnost transformišu u boje, i pokažu ko su i šta umeju, navode organizatori.

Šta treba znati o Opens Festivalu boja otkriva 021.

1. Dress code

Nema ga. Ali zato sugestije postoje. Stari kupaći i neka stara bela majica. Jer, većina boja se neće isprati, a majica se nosi kući kao souvenir. Opens nosi i bandane, ali mogu ih sami posetioci napraviti i njima prekriti nos i usta da se zaštite od praha. Uz to treba poneti i sunčane naočare.

2. Kako do boja?

Lako. Odmah do bine, nalazi se pagoda na kojoj Opens voloteri izdaju boje pred svako gađanje. Dovoljno je boja za više gađanja i nijedno bacanje boja neće početi dok svi ne dobiju svoju kesicu.

3. Šta su holi boje?

Holi boje dolaze iz Indije i brzo osvojile i obojile svet, navode organizatori. Reč je zapravo o indijskom prazniku duge tradicije kojim se proslavlja prelazak iz proleća u leto. Atmosfera je toliko vesela i šarena da je koncept brzo otišao ceo svet i sada Festivali boja postoje u raznim oblicima. Bitno je da su boje bezbedne, čak i ako se slučajno pojedu malo i udahnu, a sugeriše se da se koža namaže malo uljem za sunčanje kako bi bile lepše boje na koži i lakše se sprale.

4. Kako, kada i gde?

Ponedeljak, Štrand, desno od Mosta slobode. Festival počinje od 16 časova, a muzika, boje i žurka od 17 časova. Radni dan je i Štrand radi do 23 časa, a i leto je.

Foto: Profimedia, Alamy

5. Zašto je ulaz (i sve ostalo) besplatan?

Svi Opens programi su besplatni jer Omladinska prestonica Evrope Novi Sad veruje da svi mladi zaslužuju jednake prilike. Istovremeno, poklopilo se da je u ponedeljak na Štrandu humanitarni dan, što znači da je ulaz slobodan, ali svako možete ostaviti prilog u kutijama kraj ulaza na novosadsko kupalište

6. Kako da društvene mreže “gore”?

“Okupi ekipu, pripremi svoje boje, sačekaj da na led ekranima odbrojimo do gađanja i u poslednjoj sekundi kreni da škljocaš. Imaćeš profilnu sliku. Opens pravi i photo corner nedaleko od bine sa profi fotografima”, navode organizatori.

7. Da li je to sve?

Ne. Tu su i Opens kamper i room escape, omladinske i organizacije za mlade sa zanimljivim aktivacijama i igrama, chill zona, photo corner i turnir sa Opens loptama za plažu su spremne. A tu su i Gliterology devojke sa šljokicama i bojama.

8. Šta se dešava kada zađe sunce?

Nastavlja se žurka. Inače, DJ trojac, Wet dreams koji je zadužen za muziku je dobro poznati sastav iz Novog Sada, a čine ga Dachony, Fakir i Aleksandar Zec. Pokrenuo ga je Fakir, a 2014. godine pridružili su mu se Dachony i Zec. Do sada su uspešno organizovali klupske, ali i open air žurke sa deep/tech house muzikom.  Međunarodni dan mladih obeležava se od 2000. godine svakog 12. avgusta, sa ciljem da se skrene pažnja na probleme mladih, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata.

Foto: Profimedia, Alamy
Budi deo Viber Original zajednice

1 thought on “8 razloga zašto će Festival boja u Novom Sadu biti nezaboravan”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *