Pritisnite enter da počnete pretragu.

VAŽNOST EDUKACIJE IZ OBLASTI KLIMATSKIH PROMENA U SRBIJI

Delovanje u cilju sprečavanja daljih klimatskih promena je mnogo više od broja trinaest. Jer trinaest je broj pod kojim se nalazi Act Climate cilj održivog razvoja.  

Edukacija iz oblasti klimatskih promena je bojište za naš jedini pravi dom, a to je planeta Zemlja.   Edukacija mora biti sveobuhvatna, aktivno sprovođena na svim nivoima.

Pročitaj više

DUE DILIGENCE IZVEŠTAJ (osnov i osvrt na pravni Due Diligence)

Korporativna praksa upućuje na to da Due Diligence predstavlja jedan od najvažnijih koraka koji se preduzimaju u procesu prodajne transakcije jednog privrednog društva, kojom se samo ugovaranje prodaje procenjuje sa finasijskoj, pravnog i tehničkog aspekta.

Pročitaj više

VRŠNJAČKO NASILJE: odgovornost maloletnih izvršilaca

Stigmatizacija žrtava nasilja ume delovati poput lavine optužbi, neverica, ali jedino ukoliko se o nečemu vrši edukacija i širi svest o postojanju i načinima sprečavanja možemo pronaći ispravno rešenje. Jer kratkoročnim aktivnostima zasigurno nećemo stvoriti bezbedniju sredinu, osvešćeniju zajednicu i dugoročno ostvarenje cilja.

Pročitaj više

KRIVIČNA DELA PROTIV ZDRAVLJA LJUDI – kazne za one koji prekrše zakon

Hajde da svi zajedno budemo pojačano odgovorni, da apelujemo na sva lica iz naše okoline, putem društvenih mreža da poštuju odredbe Zakona jer tako ćemo imati budućnosti i učiniti dobro delo za sebe, svoje bližnje i svoju zemlju.

Jer : “ Srbija je večna dok su joj deca verna.”

Pročitaj više

Kreativnošću protiv klimatskih promena

Kada se organski otpad razlaže, oslobađaju se  se ugljen-dioksid i  metan.  Proizvodnja i spaljivanje neorganskog otpada u svojoj proizvodnji koristi prirodne resurse kao što su voda, gorivo, metal, drvo, što rezultira emisijom gasova staklene bašte, posebno ugljen-dioksida i drugih zagađivača.

Pročitaj više