Pritisnite enter da počnete pretragu.

Može li oglašavanje da promeni svet?

Povodom 5. jubilarnog festivala integrisanih komunikacija KAKTUS 2019, koji će biti održan 29. i 30. oktobra u Madlenianum Opera&Theatre, Marketing mreža pokreće specijalno izdanje, publikaciju namenjenu kreativnoj industriji u Adriatic regionu, pod nazivom Adbooka. Ovogodišnje izdanje publikacije biće objavljeno pod sloganom – Advertising can change the world!

U pitanju je moderna, ekskluzivna publikacija na više od 150 strana, koja će sadržati najkvalitetnije autorske tekstove, intervjue i analize iz svih oblasti integrisanih kominikacija. Počevši od ove godine, Adbooka će izlaziti jednom godišnje, a ima za cilj afirmaciju struke, isticanje talenata i potencijala, ali i edukaciju i unapređenje kreativne industrije u celom regionu. Pored toga, publikacija će imati i humanitarni karakter, a novac koji se bude prikupio od prodaje dela tiraža biće, tokom festivala KAKTUS 2019, doniran udruženju NURDOR.

„Kao medijska kuća koja neguje autorsko novinarstvo, svesni smo važnosti tekstova, intervjua i analiza, a pre svega relevantnosti onoga o čemu pišemo. Čitaoci su često veoma potcenjeni kod nas, a zapravo su veoma informisani i jako je važno pružiti im kvalitetan sadržaj. Adbooka je zamišljena upravo tako da izborom sagovornika i autora afirmiše kreativnu industriju, talente i kampanje u regionu, kao i da edukuje, u čemu smo mi prepoznali važnost ovog projekta i podržali ga. Nije zanemarljivo ni to što će tiraž biti distribuiran onima koji žive kreativnost, kao i činjenica da sve ima humanitarni karakter. Nadamo se da će tekstovi i na našem sajtu, pod rubrikom Adbooka, biti veoma čitani“, rekla je Jelena Jevtić, direktorka marketing lista Nedeljnik

„Marketing mreža veruje da advertising industrija može da promeni svet i podstakne promene. To je jedino moguće samo ako kao struka rastemo i razvijamo se, a za to je, sa druge strane, potrebna sinergija i zajednički rad oglašivača, agencija i medija. Adbooka je upravo projekat koji ima za cilj da podstakne saradnju i doprinese razvoju i unapređenju kreativne industrije u Srbiji i regionu“, rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i CEO, Marketing mreže. 

Adbooka će do kraja godine dobiti i svoje elektronsko izdanje koje će biti dostupno na srpskom i engleskom jeziku. Promocija publikacije zakazana je za 30. oktobar u okviru festivala KAKTUS 2019. 

BOGAT PROGRAM FESTIVALA KAKTUS 2019

Kao i prošle godine, KAKTUS 2019 ponudiće učesnicima kvalitetan i raznovrstan program iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, a festival će otvoriti jedan od najnagrađivanijih američkih kreativaca Jean Zamprogno a.k.a Zampa, kreativni direktor agencije DAVID The Agency, Miami (USA). 

Među glavnim predavačima ove godine nalaze se i Skaiste Sruogaite, Corporate Affairs Director for Baltics, Balkan, Adriatic, MARS; Ioanna Mingou, Director in Consumer Marketing, Mastercard Europe i jedan od najcenjenijih globalnih kreativaca Eduardo Marques, Chief Creative Officer, Publicis Spain, koji će zatvoriti ovogodišnji festival.

Tokom dva dana, učesnicima festivala predstaviće se i Emanuele Nenna, suosnivač i CEO agencije The Big Now (Italija); Mihai Gongu, izvršni kreativni direktor SEE, Cheil Worldwide; Regan Warner, kreativni direktor agencije McCann London; Giorgio Chiaramonte, Senior Director kompanije Alkemy digital_enabler (Italija); Karolina Galácz, kreativni direktor agencije DDB Budapest, (Mađarska) i mnogi drugi.

Vidi i: Najbolji svetski kreativci i komunikatori na festivalu KAKTUS 2019

Ovogodišnji festival donosi i brojne novine kroz Dan inovacija i Dan talenata.

Pored predavanja vrhunskih stručnjaka iz svih krajeva sveta, u okviru prvog dana festivala KAKTUS 2019 – Dana inovacija (powered by MARS), Marketing mreža organizovaće programe mentorstva i edukacije za startape iz regiona Jugoistočne Evrope. Takođe, biće održano i finale MarTech Challenge 2019 takmičenja za startape u oblasti marketinga koje organizuje DIRECT MEDIA United Solutions u saradnji sa partnerima među kojima je i Marketing mreža.

U okviru drugog dana festivala KAKTUS 2019 – Dana talenata (powered by Mastercard) organizovaćemo i takmičenje mladih talenata iz agencija starosti do 32 godine. Cilj ovog takmičenja jeste da podstakne i motiviše mlade u kreativnoj industriji, ali i ukaže stručnoj javnosti na njihove talente i kreativnost. Ovo takmičenje ima humanitarni karakter, a radovi i ideje koje budu kreirani u okviru takmičenja biće donirani udruženju NURDOR.

Pored toga, biće upriličena i godišnja dodela strukovnih nagrada KAKTUS 2019. Nagrade se dodeljuju u 23 kategorije, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje u protekloj godini. 

Više informacija o festivalu KAKTUS 2019 možete pronaći na sajtu www.kaktus.rs.

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *