Pritisnite enter da počnete pretragu.

Danas je Svetski dan tigrova, a ostalo ih je premalo u divljini

U divljini je ostalo manje od 4.000 tigrova i neophodno ih je mnogo više.

Tokom celog prethodnog veka njihov broj je opadao i sada je konačno krenuo blago da raste.

U nekim delovima, uključujući veći deo jugoistočne Azije, oni su veoma ugroženi i dalje ih je sve manje i manje.

Svetska Fondacija za prirodu (World Wildlife Fund), neprofitna grupa posvećena spasavanju ugroženih vrsta, udružila se sada sa jednom od najpopularnijih aplikacija za razmenu poruka na svetu, Viberom, kako bi sakupila novac za zaštitu divljih tigrova.

Povodom Svetskog dana tigrova, koji se obeležava danas, 29. jula, Viber je kreirao “tigrasti” stiker paket koji svi korisnici mogu da podele sa svojim prijateljima u okviru ove aplikacije za razmenu poruka, a klik na svaki od ovih tzv. „klikera“ vodi direktno na sajt Svetske Fondacije za prirodu, gde posetioci mogu dobiti informacije o ugroženosti tigrova.

Preuzimanje stikera uputiće vas na čet bota, koji će vam dati sve informacije o tigrovima, testirati vaše znanje o ovoj vrsti, a ukoliko izazovete svoje prijatelje na test, možete osvojiti i digitalne nagrade. Čet bot nudi i mogućnost doniranja novca kako bi se podržalo očuvanje populacije tigrova.

Viber, koji je u vlasništvu japanskog e-komerc giganta, kompanije Rakuten, doniraće jednaku sumu koja tokom naredna tri meseca bude skupljena putem ove aplikacije, u iznosu do 10.000 dolara.

Svetski dan tigrova ustanovljen je 2010. godine sa namerom da se duplira broj divljih tigrova širom sveta do 2022. godine.

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *