Pritisnite enter da počnete pretragu.

Barbika inspirisana Dejvidom Bouvijem

Američka kompanija Matel, koja proizvodi svetski poznatu lutku Barbi, saopštila je da će imati ograničeno izdanje lutke kao omaž kultnom britanskom muzičaru Dejvidu Bouviju, povodom 50 godina od izlaska singla “Space Oddity”.

Lutka će ima prugasti kombinezon metalik boje i crvene čizme sa platformama, kao Zigi Stardast, biseksualni i vanzemaljski alter ego muzičara.

“Kao omaž dvema ikonama pop kulture, Barbi odaje poštu jedinstvenom kameleonu, pevaču, kompozitoru i glumcu Dejvidu Bouviju, čije muzičke tranformacije i dalje imaju uticaja i inspirišu druge umetnnike”, navela je kompanija i dodala da će lutka koštati 50 dolara (44,5 evra). 

Matel je dodao da odaje priznanje kulturnom nasleđu jednom muzičkom geniju koji je redifinisao rokenrol. Bouvi, koji je preminuo 2016. godine, rekao je da je pesma “Space Oddity” (1969) inspirisana filmom iz 1968. “2001, Odiseja u svemiru” reditelja Stenlija Kjubrika.

Matel je takođe ove nedelje lansirao lutku sa likom Italijanke Samante Kristoforeti, jedinog ženskog astronauta u Evropskoj svemirskoj agenciji, kao deo projekta namenjenog većem udelu devojaka u bavljenju naukama i tehnologijom.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *