Pritisnite enter da počnete pretragu.

Preminuo najtužniji slon na svetu

Flavia, slonica koja je provela 43 godine sama u zoološkom vrtu, preminula je prošle nedelje.

Otkako je imala tri godine, ova azijska slonica živela je u Kordoba Zoo na jugu Španije, gde je i uginula. Ceo svet znao ju je kao “najtužnijeg slona na svetu”. Poslednjih meseci zdravlje joj je naglo propadalo, a patila je i od depresije.

Zoološki vrt radio je sa grupom koja se bori za prava životinja PACMA na tome da Flaviju, kojoj je bilo 47 godina, prebace u prirodni rezervat među druge životinje, jer su verovali da će to dobro uticati na njeno zdravlje.

Međutim, iz ove grupe za zaštitu životinja kažu da je Flavia bila osuđena na “zatvor i samoću” i nije bila u interakciji sa drugim slonovima.

Iz Kordoba Zoo objavili su da je njena smrt “velika tuga” za sve.

https://www.instagram.com/p/BupqE-iAh2k/

Amparo Perniči objavio je na konferenciji za medije da Flavia više nije mogla da stoji na nogama, te da su morali da je uspavaju. On je Flaviju nazvao “ikonom” grada Kordobe i dodao da je njena smrt posebno tužna za one koji su je pazili tokom života, a posebno brinuli o njoj u poslednjim momentima.

Predsednica organizacije PACMA, Silvia Barkero založila se za to da se u zoološke vrtove ne dovode nove životinje, kao i da se one koje su već tu ne razmnožavaju dalje:
– Tokom svih svojih godina, Flavia je bila sama i zatvorena u zoološkom vrtu u Kordobi. Nadamo se da nijedna životinja više neće morati da prođe kroz to.

Slonovi su društvene životinje, kao ljudi, i poznati su po tome što razvijaju veoma jake veze sa članovima porodice. U divljini mogu da žive i do 70 godine.

Autor: Original
Foto:
Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *