Pritisnite enter da počnete pretragu.

Rekreativni sport koji je oduševio ceo svet stigao i u Srbiju

Frizbi Golf, odnosno Disk Golf, je sport po pravilima veoma sličan klasičnom golfu. Razlikuje se po tome što se umesto štapa i loptice koriste specijalno dizajnirani frizbiji, dok se umesto rupe koristi posebna korpa (koš) sa lancima.

Cilj ove igre je da se iz što manje pokušaja pređe određena staza (50-300m) i ubaci frizbi u korpu.

Ovaj rekreativni sport nastao je pre pedesetak godina u Americi, a u poslednjih 10 godina važi za sport koji u svetu procentualno najbrže raste po broju novih igrača. Veoma je popularan najrazvijenijim zemljama Evrope (Finska, Švedska, Norveška, Danska, Austrija, Nemačka…), gde se svake godine otvara sve više novih terena na zelenim površinama.

Posebna draž frizbi golfa leži u tome da je lako savladati osnove i napredovati, a odličan je sport za svakog ko je željan rekreacije u prirodi, bez obzira na godine i pol. Važi za sport kojim se možete baviti celog života, tj. na istom nivou ga mogu igrati i deca i mladi i stariji, pa se neretko na terenu mogu sresti srednjoškolci i penzioneri koji se međusobno takmiče i bore za pobedu.

Pogodan je, takođe, i kao porodični i korporacijiski sport. Frizbi golf se može igrati u svim vremenskim uslovima – po kiši, vetru, snegu ili kada je sunčano i na taj način se povećava posećenost parkova i ostalih otvorenih prostora na kojima se nalaze tereni.

Ukoliko i vas interesuje da probate ovaj rekreativni sport, moći ćete to da učinite u petak, 8. marta u 10 časova na terenu na Ušću (u parku između TC Ušće i SIV), jer udruženje za razvoj i promovisanje frizbija, Frizbijak, poziva dame da na Dan žena uz partiju frizbi golfa upoznaju novi način rekreacije i druženja, uz očuvanje zdravlja i prirode.

Autor: Original
Foto:
Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *