Pritisnite enter da počnete pretragu.

Novak Đoković 4. put najbolji sportista planete

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sinoć je dobio nagradu Laureus za najboljeg sportistu na planeti u 2018.

Srpski as je pobedio u konkurenciji fudbalera Kilijana Mbapea i Luke Modrića, košarkaša Lebrona Džejmsa, vozača Formule 1 Luisa Hamiltona i atletičara Eliuda Kipčogea i tako se četvrti put okitio ovim prestižnim priznanjem.

Novak se ovom titulom izjednačio sa Juseinom Boltom, a nagradu mu je uručila bivša zemljakinja Monika Seleš, kojoj se posebno zahvalio i priznao da je bila njegova inspiracija.

– Laureus nagradu svaki sportista želi da osvoji, i samim tim, za mene to priznanje predstavlja veliku čast. Činjenica da sam večeras među velikim brojem sportskih velikana i što sam u prilici da slušam o izuzetnim stvarima koje Laureus čini širom sveta, daje ovoj nagradi posebno značenje – rekao je Đoković.

On je zaslužio priznanje najviše zbog činjenice da je uspeo u velikom stilu da se vrati na teren nakon operacije lakta i osvoji dve grend slem titule.

– Prošla sezona je bila neverovatna za mene, oporavio sam se od povrede i sa uspehom odigrao Vimbldon i US open, i to je nešto čega ću uvek da se sećam. Oduševljen sam i želeo bih još jednom da se zahvalim Akademiji Laureus na velikoj podršci.

Svetsku sportsku akademiju Laureus čini 68 sportskih legendi, koje glasaju za pobednike u svakoj od kategorija za rezultate i dostignuća u prethodnoj kalendarskoj godini.

Za najuspešniju sportistkinju planete proglašena je gimnastičarka Simon Bajls, koja je u 2018. postala prva žena sa osvojena sva četiri svetska šampionata. Tek joj je 21 godina, a uzela je 14 titula sa šampionata sveta.

U timskoj konkurenciji prestižno priznanje je dobila reprezentacija Francuske u fudbalu, našavši se ispred tima Formule 1 Mercedes AMG Petronas, NBA kluba Golden stejt voriorsa i fudbalskog kluba Real Madrid. Nagradu je primio selektor Francuske Didje Dešam, prenose Agencije.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *